Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Cserkút Árpád-kori temploma

Templomlátogatás

naponta 9-11 és 14-16 óra között;

pénteken 14-16;

szombat, vasárnap 9-11 óráig.

Németh István  30 471 2517 

A templombelső ...

Kapcsolat

Email:
Név:
Szöveg:
Mennyi 4+3 (betűvel)

Településkép-védelmi rendelet módosítása

Tisztelt Lakosság!

A képviselő testület módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot és a településkép-védelmi rendeletet. Jelen helyzetben a partnerségi véleményezés lakossági fórum megtartásával nem oldható meg, a veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet értelmében a szükséges lakossági fórum elektronikus úton is történhet azzal, hogy az észrevételeket és javaslatokat a közzétételtől, videókonferenciától számított tizenöt napon belül lehet megtenni, kizárólag elektronikus úton.

A rendelet módosítások tervezetét az alábbi linken találják. Észrevételeiket a közzétételtől számított 15 napon belül (2021.03.12.)  küldhetik meg a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre.

Kérjük, hogy éljenek a véleményezés jogával és küldjék meg észrevételeiket.

Az alábbiakban röviden összefoglaltuk a módosítások céljait és megoldásaikat.

A Képviselő-testület 2017.12.19-i ülésén alkotta meg a 11/2017. (XII.19.) számú Településkép-védelmi rendeletét, mely többek között rendelkezik a településképi véleményezési valamint a településképi bejelentési eljárás szabályairól. Magyarország Kormányának 677/2020. (XII. 28.) Kormányrendelete változásokat tartalmaz az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 08) Kormányrendelet kapcsán is, mely magasabb rendű jogszabálya a helyi Településkép-védelmi rendeletnek. A módosítások 2021. március 1-én lépnek hatályba, ezen időpontig a kormányrendelet változása miatt szükséges a helyi rendelet módosítása is. A módosítás érinti a műemlékek és műemléki környezetben lévő telkek településképi véleményezési eljárását valamint a teljes közigazgatási területen kötelezővé teszi a településképi bejelentési eljárás lefolytatását az építmények rendeltetésének módosítása vagy rendeltetési egysége számának megváltozása esetén.

Cserkút

Mindenek felett!