Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Megnyitott a Varázs-Garázs!

2017.10.22. napjával megnyitott a Varázs-Garázs Játszóház és Közösségi tér a Kerti Sándor Kultúrház udvarában.Szeretettel várunk Minden érdeklődőt,aki játszani,beszélgetni,társasozni,kézműveskedni,filmet nézni szeretne. A helyiség 2 részből áll,a felső a kisebb korosztályt hivatott kiszolgálni(gyermekbiztos),míg az alsó rész a nagyobbaké.

Nyitvatartás: Csütörtöktől -Vasárnapig 16.30-19.00 között.
Fontos,hogy 6 éven aluli gyermek csak szülői felügyelettel tartózkodhat a játszóházban,illetve a házirend a bejárat mellett olvasható. Folyamatban vannak különböző szakkörök,szervezett programok lehetőségei.Erről,illetve a programokról bővebb információ a Cserkúti Gyermekklub facebook csoportjában áll rendelkezésre naprakész bővebb információ. A játszóház használata Ingyenes.

 

Klubunk indulása 2014 őszére tehető, mely egy „baráti-jó szomszédi viszony” gyümölcse. Családanyák révén gyermekeink számára olyan foglalkozásokat szerettünk volna, ahol minden gyermek megtalálja a korához, érdeklődési köréhez közelálló témát magának, illetve maradandót alkothat.  Mindezt tegye olyan közösségben, amit a sajátjának érezhet, és bizalommal fordulhat a többiek felé, hisz mindenki jól ismeri a másikat. Hagyományteremtő céllal rendeztük meg az első kézműves foglalkozásainkat, kirándulásainkat, hiszen az elsődleges célunk a közösség építés. Fontosnak tartjuk, hogy a mai rohanó világban ne csak elmenjenek egymás mellett a falu gyermekei, hanem legyen igényük egymás társaságára, a közös célok megteremtésére, kivitelezésére, illetve az egymásnak való segítségnyújtásra. Rengeteg segítséget kaptunk akár szellemi, akár dologi vonalon, mint helyi civilektől, mint a már régebb óta működő helyi egyesületektől. Sikeres közös projecteket tudhatunk magunk mögött a Cserkúti Faluszépítő és Környezetvédő egyesülettel, és a Mecsek Ökocsalival. „Saját gyermeknek” tekintjük, az ISMERD MEG CSERKÚTAT programsorozatunkat, melynek fő irányvonala a helyi értékek, emberek megismertetése. Ezen belül ismereteket szerzünk, játszva tanulunk, elsajátítunk némi tudást, ismeretanyagot helyi kézművesektől. A rendezvényeink egyre növekvő látogatottsága miatt viszont be kellett látnunk, hogy hárman kevesek vagyunk. Így született meg a gondolat, hogy bővüljünk.2015.04.01.-én immár kibővülve, hivatalosan is megalakultunk.

 

Céljaink:

-A helyi gyermekek összefogása, összekovácsolása

- Szülőkkel való összefogás elősegítése

- Egyesületekkel való szoros együttműködés

- Helyi rendezvények szervezése, illetve meg lévő programokba való bekapcsolódás

- A rendezvénynaptárba szereplő programok mellett csapatépítő foglalkozások létrehozása (kirándulások, filmklub)

 

Éves Fix programjaink:

Húsvéti és anyák napi kézműves délután, tanévzáró kirándulás, "Ismerd meg Cserkútat" állomások, nyárbúcsúztató utcabál, adventi kézműves délután, gyermek szilveszter, társasjáték délelőttök (iskolai szünetekben)

Emellett részt veszünk segítőként a gyermekfarsangon, gyermeknapon, falunapon, mikulás ünnepségben, adventi programsorozatban.

Igyekszünk folyamatosan bővülni, új dolgokat létrehozni. 2016.-ban mindenki számára elérhető játékokat helyeztünk ki a játszótéri homokozóba, illetve idén tavasszal az orvosi rendelő várójában is létrehoztunk egy gyerek-sarkot, megkönnyítve ezzel a várakozás perceit. Jelenleg egy nagyobb volumenű közösségi tér létrehozásán munkálkodunk.

Nyitottak vagyunk új dolgok létrehozására, szeretettel várjuk minden magában kedvet érző helyi szülő csatlakozását.                                       

 

Tagok:

Bajor Bernadett

Dákai Krisztiánné

Faragó Barbara

Melitzné Kávé Ágnes

Hegedüs Bernadett

 

Klub elnöke:

Hegedüs Bernadett

Tel: 30/830-97-89