Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

Slide background

Köszöntjük Cserkúton!

hivatal300px.jpg

Cserkúti Faluszépítő és Környezetvédő Egyesület

 

hivatal300px.jpg

Cserkúti Polgárőr Egyesület

 

hivatal300px.jpg

Mecsek-Nyugat Falusi Vendéglátok Egyesülete

 

zoldut-1.jpg

Mecsek Zöldút Egyesület

 

klub_logo_1(1).png

Cserkúti Kézműves és Gazda Klub

 

"Az embernek, mert célja nagy,

Hát kell a másik ember,

Csak szépen összefogva hat:

Sok víz hajtja a malmokat.

Sok cseppből áll a tenger.”

 

Schiller gondolatait akár mottóként is használhatná egyesületünk, mert híven tükrözi megalakulásának okait, céljait, működésének szellemét.

A 90-es évek elején néhány cserkúti család elkezdett falusi turizmussal foglalkozni. Az eredmények hamar megmutatkoztak, ennek hatására egyre többen kezdtek falusi vendégházat kiadni. A gyakorlat azt mutatta, hogy szükség van szervezett összefogásra, közös célok megfogalmazására. Ezért alakítottuk meg 1998-ban egyesületünket cserkúti falusi vendéglátókkal. Sikereinknek hamar híre ment a Pécs környéki falvakban is, sokan kezdtek érdeklődni egész Baranyában a vidéki turizmusban megszerzett tapasztalataink iránt, és csatlakoztak hozzánk.

A Mecsek-Nyugat Falusi Vendéglátóinak Egyesülete ma már összefogja nemcsak Cserkút, hanem Diósviszló, Kővágószőlős és Pellérd falusi vendéglátóit is.
Falvaink közös jellemzője az, hogy mindegyik gyönyörű természeti környezetben, a Mecsek nyugati oldalán fekszik, mindegyikből könnyen megközelíthetőek Pécs és Baranya nevezetességei és mindenhol szíves a vendéglátás.

A vendégházak legtöbbje országos minősítésű, három vagy négy napraforgós, szépen berendezett, összkomfortos. Mégis mindegyik más és más. Van régi parasztház és új családi ház, van, ahol a vendégek önállóan üdülhetnek különálló vendégházban, van, ahol külön vendéglakásban. Némelyikben falusi vendégasztal működik, így hirdetik a gasztronómia új és hagyományos értékeit. Van, ahol helyi terméket lehet vásárolni. Falusi vendégházaink többsége bababarát, gyerekbarát, családbarát, kutyabarát, és mindegyikben lehet SZÉP-kártyával fizetni. A mi Vendégeink élvezhetik a falusi nyugalmat, a csendet, a természet szépségeit, a tiszta levegőt, a kirándulóhelyek nyújtotta élményeket, a történelmi hangulatot.

Ezen túl megismerkedhetnek Pécs, Pécsvárad, Szigetvár, Mohács, Siklós, Sellye nevezetességeivel, az Ormánság híres református templomaival.

Strandolhatnak Harkány, Siklós, Szigetvár, Sikonda, Magyarhertelend, Orfű, Sellye fürdőiben, de túrázhatnak a Mecsek Országos Kéktúra útvonalán, sétahajózhatnak a Dráván és a Dunán, kóstolgathatják a Villány-Siklósi történelmi borvidék borait.

A Mecsek-Nyugat Falusi Vendéglátóinak Egyesülete tagja a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének valamint a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetségnek.

Fontosnak tartjuk a már elfeledett hagyományok felélesztését, természeti és történelmi értékeink megóvását.
Szívesen látunk közösségünkben új tagokat is, akik falusi turizmussal szeretnének foglalkozni!

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Partnerünk - vandorok 2001-2014